صفحهٔ اصلی

From شبکه نخبگان و قرآن‌کاوی
Revision as of 08:10, 6 April 2019 by شبکه اندیشمندان مسلمان>طراوت بارانی
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search
به شبکه نخبگان و قرآن‌کاوی خوش آمدید
با 387 مقاله به‌زبان فارسی

سیدجلال آل‌احمد (۲آذر۱۳۰۲، تهران - ۱۸شهریور۱۳۴۸، اَسالِم، گیلان)، روشن‌فکر، داستان‌نویس، منتقد ادبی، روزنامه‌نگار، فعال سیاسی، مستندنگار، جستارنویس، مترجم، معلم و مدرس دانشگاه بود.

* * * * *

از نگاه جمهور اهالی ادبیات، آل‌احمد از نویسندگان مؤثر و جریان‌ساز ادبیات معاصر بود. نثر و نظر آل‌احمد محل بحث‌های پردامنه‌ای بین روشنفکران و نویسندگان بوده است. از همین روی، دیدگاه‌های آل‌احمد و سبک نویسندگی وی، موافقان و مخالفان بسیاری داشت. بخشی از این دیدگاه‌های متنوع دربارۀ وی در کتاب یادنامۀ جلال آل‌احمد بازتاب داده شده است.

آل‌احمد در خانواده‌ای پرجمعیت و پس از تولد هفت دختر به‌دنیا آمد. پدر وی آیت‌الله سیداحمد طالقانی از مجتهدان دوران بود. پدر آل‌احمد با اصلاحات دورۀ پهلوی اوّل بر سر مهر نبود. به‌همین‌دلیل در دستگاه اداری-حقوقی زمان وارد نشد و به تعبیر آل‌احمد ترجیح داد «آقای محل» باقی بماند. پدر انتظار داشت که جلال وارد بازار کار شود؛ ولی آل‌احمد دور از چشم پدر به تحصیل پرداخت. در مدرسه شبانه دیپلم گرفت و بعد از دانشسرای عالی دانش‌آموخته شد. او سال‌ها معلم بود که برخی از داستان‌های جلال از تجربه‌های معلّمی او نیرو می‌گرفت... (ادامه)

15px|alt=|پیوند= مقاله‌های برگزیده

امروز: Wednesday، 11 Tir 1404 هجری خورشیدی، برابر 2 July 2025 میلادی و Error: Invalid time.

{{ Template:مدیاویکی:ffeed-onthisday-page }}